Att ha spindelfobi

Önskar verkligen att folk kunde sluta lägga upp närbilder på spindlar på t.ex. Instagram.

Det skapar ett för mig mycket otryggt rum, en skrollar som vanligt runt i flödet och kollar in bilder, och helt plötsligt dyker det upp en gigantisk spindel (nu senast var det p3nyheter på instagram). Klart jag försökte skrolla förbi bilden, men istället skakar händerna så mycket att jag tappar telefonen först på bordet, och sen när jag fort försöker ta upp den samtidigt som jag absolut inte vill röra den tappar jag ner den på golvet. Jag kommer ihåg en spindel mycket länge och även spindelbilder, flera år efter att jag har sett en spindel kan jag vara spänd omkring stället jag såg den på. Som tur är gäller det inte bilder precis lika mycket, men precis som det är viktigt att skapa inkluderande utrymmen utomhus genom att t.ex. ha pälsdjursfria tågvagnar och inte äta nötter i skolorna, tycker jag det är viktigt att inte lägga upp såpass vanliga fobier i närbild.

Vad ska jag göra nu liksom när mobilen ligger upp och ner på golvet och jag måste ta upp den för att se om spindelbilden är kvar? Vilket kan vara ännu mer stressande? Och dessutom kanske måste avfölja nyhetssidan som jag ändå tycker är ganska bra. Det är SÅ vanligt att ha fobi för just spindlar, men ändå. Tänker folk att det är en bra idé att helt ovarnat lägga upp dem.

En ironisk, relaterad sak är också att när jag en gång tänkte att nuu måste jag se hur jag kan göra mig av med fobin! Och googlade på det. Så var det överst på varje artikel en stoor närbild på en spindel. Hur tänkte folk där? Jag fick panik och kunde absolut inte läsa artiklarna. Men där var jag i alla fall mer beredd på att det kunde komma, inte alls som när jag är på instagram och ser smink, selfie, selfie, häst, smink och plötsligt SPINDEL!!

Så tack p3s insta, nu kommer jag behöva ha den där spindeln i tankarna i 2 dagar innan den försvinner. Skärp er

20170316_1426122

Arg Regina som skulle kolla Instagram efter duschen

Update: Typiskt, de kanske ska lägga upp såna bilder igen. Det borde finnas något slags filter för vissa bilder, eller hur?

 

PS lägger upp vanligt inlägg imorgon igen

 

2 tankar om “Att ha spindelfobi

  1. På Tumblr, som är det enda sociala medium jag verkligen använder, kan man installera ett tillägg för att svartlista taggar. Då döljs innehållet i alla inlägg som har den taggen. Extremt praktiskt och välanvänt bland alla oss med trauman, fobier, etc. Personligen önskar jag att fler svenskspråkiga skulle gå över till Tumblr.

    Gilla

    • Själv har jag lite svårt för tumblr på grund av att de inte har lika mycket reglering av innehållet som andra sociala medier. Men just taggarna kan instagram gärna få ta över! Konstigt att de inte har den funktionen.

      Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s