Erfarenheter

Fantastiska Pride!

Det var Pride här i Stockholm förra veckan! Det vet ni förstås, och ni har säkert redan sett en del bilder jag lagt upp både på Facebooksidan och Instagramkontot.

Traditionen att vara med på Pride fyllde 4 år i år, och det känns som att det bara blir bättre och bättre för varje år! I lördags gick vi med i Prideparaden tillsammans med F!s vagn. Från det jag hittills vet om dem är de det partiet som idag sätter mest fokus på kvinnofrågor, på frågor om inkludering och heteronormativitet, på transfrågor, osv. Vissa menar att de är borgerliga och bara är till för vita privilegierade medelklasskvinnor, andra menar att de är kommunister och alldeles för vänster. En hel del kritik har varit befogad, men jag tror inte att det nånsin kommer finnas något parti som en kan hålla med om till 100% i alla frågor.

DSC_0098
Precis innan vi började gå.

Jag var SÅ GLAD att gå med dem i paraden, med många andra kvinnor som hade samma framtidsmål med samhället som jag. Vi hade jätteroligt! Jag fick också massa komplimanger för min skylt, även om den inte hade något direkt politiskt budskap eller uppmaning. Den var bara glittrig, fin och lite kaxig 🙂

När jag hade en diskussion om mitt inlägg Feminism är kvinnokamp i en Facebookgrupp fick jag väldigt mycket kritik för att vara transfobisk. Men det är viktigt att komma ihåg att bara för att en personligen tycker att kvinnokamp och transkamp är olika saker, behöver det inte betyda att de är mutually exclusive? Jag tycker det är fantastiskt att Feministiskt Initiativ står upp även för transpersoner, och att gå tillsammans med dem i Pride kändes speciellt eftersom vi då blev så många som ville förändra det här samhällssystemet där bara vissa får plats.

IMG_0773
Denna är tagen mitt i Pridetåget, en tjej som gillade skylten tog en snabb mobilbild.

Senare på kvällen gick vi till en klubb här på Kungsholmen i Stockholm, en annan tradition. Och tydligen är det en tradition för många, eftersom alla gayklubbar i stan (förutom Pride Park) är fullpackade med folk! Där mötte vi på några till som vi kände.

DSC_0115
Precis innan vi gick in på Tank Stockholm. Så här bra såg vi inte ut 4 timmar senare!

Plus och minus med Prideparaden:

Att så många manifesterade sin kärlek! Oavsett till vem.

Att Pride-tåget var så mycket större än gruppen av nazister som försökte störa paraden.

Att över 45 000 människor engagerade sig i allas rätt till sin egen identitet och fri kärlek.

Att företag tar tillfället i akt och gör reklam för sitt varumärke. Detta handlar inte om er!

Regnet.

BDSM-folket. Pride ska vara till för dem som inte får leva ut sin läggning/inte får vara vilka de vill, det ska inte handla om sex.

 

Allt som allt vill jag tacka Stockholm Pride för det stora ideella arbete de gör varje år! Det verkar som att alla hade en superrolig vecka och speciellt lördag, när paraden var. Jag hoppas det blir lika lyckat nästa år ♥♥

DSC_01102
Pridegänget + H som tog bilden! Det är alltid nån som blundar tyvärr, haha

2 reaktioner till “Fantastiska Pride!”

 1. Så här har det varit för mig sen jag började debattera feminism ur ett kritiskt perspektiv.
  Jag har fått anonyma telefonsamtal med hot, anonyma brev i min låda utan frimärken och framförallt
  upprepade smädelser på nätet.
  Det värsta var när vi samlades in en lokal på söder och plötsligt stormade en stor grupp F! feminister
  lokalen och delade ut en tecknad bild i kopior på en penis som huggits i bitar. Om det inte är hot, vad är det det?
  Bl.a var författaren Maria Sveland med stormtrupperna men även Mian Lodalen. Men det gav ingen
  uppmärksamhet i media. Tänk dig motsatsen… Sammanfattning: En man kan inte vara ett offer.
  Det är upptaget.

  Usch för Pride.

  F! är Sveriges mest ojämställda parti när det kommer till Styrelsen. Nästan bara kvinnor.
  https://feministisktinitiativ.se/nyckelpersoner/styrelse/
  Dubbelmoral om jämställdhet?

  Gilla

  1. Wow, vilken traumatisk upplevelse? Att få en BILD på en PENIS av ett gäng feminister!!! Så fruktansvärt. Och absolut inte det alla kvinnor får se varje dag, av flera män, över hela internet. Jag tycker verkligen synd om er som får utstå såna fruktansvärda hot, för det är verkligen mycket värre än det kvinnor får se varje dag. Eller inte 🙂 Jag tycker förstås att kvotering är en väldigt bra sak oavsett. Men du behöver inte använda min blogg som plattform för att strida för kvotering. Det tycker jag du kan göra i bolagsstyrelserna istället! 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s